Het moment

Vrijwilligers en partners (zelf hoor ik bij de tweede groep) van het schoolbestuur krijgen  (waar heb ik dit verdiend?) een x-gangenmenu  aangeboden.

Voel ik daar de goesting wegsmelten bij deze schitterende zon?
De beslissing om er met de fiets heen te rijden, verzacht  lichtjes het buitengemis.

Manlief rijdt ge-pak-t en ge-das-t, ik heb  vier verschillende outfits uitgeprobeerd vooraleer definitief te beslissen dat de warmte toch de doorslag zal geven  bij de uiteindelijke keuze.
Manlief zweet zich te pletter, korte broekjes, blote benen, petjes en topjes fietsen  ons bij deze temperatuur vlotjes voorbij, we willen vooral niet bezweet arriveren….. ?!
Halverwege gaat het jasje uit, het wordt losjes over het stuur gehangen om niet al te verkreukeld toe te komen, het hemd met lange mouwen maakt alvast de zonnecrème overbodig.

De morgen startte met een discussie, voor mij hoeft die over-deftige outfit niet, maar ‘hij wil vooral niet uit de toon vallen’. En toch doet hij het bij  onze oververhitte aankomst, de vest wordt  niet meer aangetrokken , de das verdwijnt richting mijn  te kleine handtas, waar hij de verdere middag mag liggen frommelen, de hemdsmouwen worden nog net niet opgerold.

Maar we eten lekker en gezellig, mét airco en delicieuze wijntjes.
We genieten van én in  ‘het moment‘.

De tijd vliegt, met een ommetoertje van 30 km rijden we terug richting huis, het kostuum wordt stilletjes – in een verborgen hoekje- verwisseld voor  short en T-shirt   en netjes opgeborgen  in de fietstas. Hij voelt weer heerlijk fris.
20180630_172400
De kurkdroge natuur bekoort en helpt  calorieën verbranden.
In de verzengende hitte waan ik me in de steppe, ik fiets doorheen een vergeelde film.

 

20180630_180612.jpg

Een terrasje in de  de Schuur  met zijn  museum van oude ambachten, en met uitzicht op de grote plas  en het kasteel van Bazel , inspireert nog tot een foto van dat gezellige oude kastje, zoals ik het ook in huis  zou kunnen smaken.

 

20180630_173538-1

De nutteloze ‘brug’ maakt duidelijk dat ook zin-loos échte kunst kan geven.

Ik wil graag mijn tijd nuttig verspillen.
(Loesje)

 

 

12 gedachten over “Het moment

 1. Dat verschillende outfits proberen kennnik maar al te goed voordat we vertrekken.
  Wordt er soms moe van al dat gedoe.
  Gelukkig hebben we het steeds minder en dan mis ik het toch ook weer.

  Like

 2. Die verplichte etentjes liggen jaren achter me en ik mis ze niet.
  Hier wordt de natuur ook droog. Regenen zit er nog niet in.

  Like

 3. Mooie plaatjes. Wat ik vooral herkenbaar vind, is het partner van … Zelf heb ik een hekel aan die verplichte etentjes, schoolfeesten e.d. en telkens opnieuw moet je je daarover zetten.

  Like

  1. Dit weertje nodigt uit tot gezelligheid, Edward. Jij kan ze prachtig vastklikken op foto, ik moet voor mezelf wat vaagheid toelaten.

   Like

 4. Wat een stemmig geschreven en geïllustreerd blogje. Het leek wel of ik erbij was. Zeer herkenbaar en mooi geschreven. Nog een fijne verderzetting van het warme weekend!

  Like

Reacties zijn gesloten.