Bollylicious

Indische,  energieke feelgooddance doet ongelooflijk veel deugd.

Een beetje kritisch vertrekken we naar het optreden. Meer, veel meer dan voldaan geniet ik na van de opzwepende Indische dans, vertolkt door het Gentse gezelschap.
Choreografie & dans: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Nakoulou Leblanc. .

De kleurrijke kostuums zorgen voor de vrolijke sfeer. De dansstijl is grandioos, kunstige handen en ja, ook de creatieve nek!, verfijnen het geheel.
Meermaals ontlokt de humor me een brede smile, dit Gentse collectief zorgt voor een originele invulling van de Bollywood dansstijl (een samengaan van Bombay – huidige Mumbay- en Hollywood).

Ambiance en verstilling gaan hand in hand.

Bollylicious is een Gents wapen tegen verzuring en donkere gedachten” (Alain Platel)

Inderdaad, opgeruimd , tevreden, happy keren we terug naar huis. Het schouwspel had voor mij gerust véél  langer mogen duren. Maar de dansers zijn wellicht uitgeput, ze leggen hun hele zijn en voelen in dit gebeuren, en wij…. wij zwepen mee….

8 gedachten over “Bollylicious

 1. Ik houd ook erg van Bollywood films en dan met name om de dans en de zang. Het verhaal is veelal flinterdun.
  Wel grappig dat je schrijft Indisch, dat betekent in Nederland zoveel als: uit het oude Nederlands Indië. Indiaas zeggen wij hier tegen muziek en dans uit India.

  Like

  1. Aha, zelf zeg ik altijd Indisch.

   Enig surfwerk leert me : Indiaas heeft betrekking op de staat India.
   En : Indisch heeft een culturele en geografische betekenis.

   Volgens mij is het allebei goed 🙂

   Like

 2. Dat klinkt wel heel apart ja! Ik ben helemaal geen Bollywoodfan, maar wellicht moet ik deze vorm van kleurrijk vermaak in al z’n facetten gewoon eens een keer geheel onbevooroordeeld over me heen laten komen 🙃

  Like

Reacties zijn gesloten.