Leuvensgenieter

Ze bestaan echt, fijne eet- en koffiehuisjes. Met een bijhorende babbel worden ze even omgetoverd tot sprookjeshuizen. En net in die sprookjes wil ik vooral graag wegdromen.

De Leuvense nostalgie opsnuiven is ons dag-doel.
42 jaar geleden ontmoetten manlief en ik er elkaar, in de ontzagwekkende wandelgangen van sobere gebouwen vol zwaarwichtige kennis.
Maar wij…..wij hebben onze ogen open én oogjes op elkaar.
Neem daar de Leuvense sferen bij, temidden de vele andere studenten, en het werd de mooiste tijd van ons leven, heerlijk studentikoos, weinig zorgen, op slagen na (toch niet altijd zo simpel als hier verwoord), de was wordt simpelweg thuis afgeleverd, elke dag een portie vettige frietjes, want gezondheid stond  nog niet  hoog op de prioriteitenlijst, althans niet bij mij!, genieten van de vrijheid, discussiëren met en tegen elkaar, want wij gingen de wereld verbeteren 🙂

We dompelen ons  terug onder in  die sfeer  van toen.

Dille en Kamille, altijd een bezoekje waard, het mooie Ladeuzeplein, het gracieuze, gotische stadhuis, dat een flinke zandstraling kan gebruiken, en…… de vele eethuisjes uiteraard, als paddenstoelen uit de grond gerezen, sinds wij een andere stek hebben gevonden. Waar toen een bruin café met luidruchtige tooghangers het ‘hoogste goed’ was, liggen onze voorkeuren nu toch enigszins anders. De ‘ouderdom’ heeft beslist 🙂
Hoewel ik authentieke gezelligheid én een alternatief kantje  hoog in het vaandel blijf dragen.

‘Den artiest’ heeft charme,  een bont gamma aan kleurrijke stoelen, vriendelijke bediening en lekkere soepjes, oergezellig op het lekker warme plaatsje, vlak naast de verwarming. Jong en oud komt er  keuvelen, wij volgen de hint.

Op aanraden van Anna  ontdekken, of beter gaan we op zoek naar T&KO.
Een trendy, klein rustpuntje in het centrum, met lieve bediening, waar een warme gezelligheid zo aangenaam voelbaar is. Bij de hete chocolade-havermelk in een leuk retro kopje, lees ik de papieren boodschap “Met het geluk dat wij weggooien, kunnen we vele mensen gelukkig maken ” (Marcel Auclair).
Manlief krijgt een ander strookje, we praten er even over, want interpreteren het niet identiek. Smaken en meningen verschillen….  Gespreksstof altijd voorhanden.
Je kan er kiezen tussen ‘de pittige prikkels’, de ‘glimlach’, de ‘sympathie’, de ‘neem je tijd’ en nog vele andere voor zichzelf sprekende theesoorten.
“Het theehuisje is het symbool voor onze liefde en respect voor mens & wereld”, schrijven ze op de originele drankenkaart. “Dream it, do it”.
Ook al vindt manlief het kopje koffie te slap, te weinig verkwikkend, mijn sympathie krijgt het huisje zeker, op die plaats voel ik de gezellige sfeer, waar je je snel thuis voelt, en dat is voor mij hét belangrijkst. Dank je Anna voor de heerlijke tip!

’s Avonds eten we dan ‘voor echt’ in de buurt van het station [ waar manlief en ik vroeger uuuuren afscheid namen 🙂 ] , man en zoon eten wild, ik verkies rustige wok.
Zoon 2 moet zijn ethische problemen overwinnen, maar wil nog één keer  een sappig  kangoeroestukje smaken én genieten.

20171115_163621

 

 

 

 

 

10 reacties op ‘Leuvensgenieter

  1. O, wat leuk dat jullie bij T&KO binnen stapten. Perfectie moet je er niet zoeken, authenticiteit en gezelligheid wel. En hoe herkenbaar, de Ontmoeting die ons leven bepaalde. Ook voor ons is Leuven de stad waar we mekaar vonden. Het station de plek waar bijna vier jaar lang afscheid werd genomen op vrijdagavond. 🙂

    Like

    1. Veel gelijkenissen he! Alleen zijn jullie er blijven wonen, en zijn wij verhuisd, na ons kotleven. Hoewel…. als we daar werk hadden gevonden, we er met veel plezier hadden willen blijven. En nog altijd bekoort het ons.

      Like

Reacties zijn gesloten.