Ditjes en datjes

Hier deed ik een belofte. Toen nog een groentje in het bloggen, ondertussen  al een heel klein beetje richting lichtgroen geëvolueerd. Belofte maakt schuld, en schuld geeft boete.
Duinrell, we still love jou! We genoten er dit WE terug  van het park, de kabouter-duingalow, de zon  en drie flinke waaghalsjes.
De eed is gezworen, volgend jaar komen we terug en schrijf ik een blogje 🙂
Traditie maakt rijk!

Vandaag start donker en grijs. Daarenboven nog kletsnat op de fiets naar de tandarts. Druipend kom ik zijn werkruimte binnen, hij mompelt iets over vergane zomer en kijkt bezorgd  naar de vele na-druppels die de zwaartekracht richting geboende vloer helpt.
Tja, die tand viel plots zomaar  integraal als een minieme verrassing  op mijn bord.
Hij wordt er ook integraal (jaren lang had dit woord voor mij en mijn pupillen een ‘oppervlakteklank) terug ingeplakt. Nog wat spetterende boor er bovenop en ik sta terug buiten,  temidden de plensrijke natttigheid. Met een volle mond, klaar voor de zompige  fietstocht.

Jas, broek én schoenen verwerken snel een portie droogkast.

Voor het eerst sinds jaren zit ik weer op de schoolbanken, l’histoire se répète.
De klas heb ik nooit verlaten, voor en  achter de grote lessenaar, staand en zittend, met volle aandacht en al eens verstrooid, met gezag en ontzag, maar vooral altijd met een babbeltong en veel plezier.
Nu kies ik weer voor bij-leren, iets met foto’s en afbeeldingen en computer.
De lesgever is minstens even goed als ik (  Grapje! Of toch niet?  🙂  ), de computermogelijkheden immens, ik luister en test, ik faal en creëer, ik doorzie en sta met de mond vol tanden.
Maar het is een heerlijk gevoel om zelf geen scepter te moeten zwaaien.

Ik kom buiten en ben een pittige dosis wijsheid rijker. Toch nog op dat moment ….., afwachten wat het huis-werk brengt?!
Ik slenter doorheen de ondertussen  (waar les volgen al niet goed voor is….) zonnige stad, de stralen hebben  de vele plassen dapper droog gestreeld. De  beloning voor gedane arbeid wordt  een  ijsje op een bankje in de avondgloed, want ja, ik heb weer tanden…… En nu is de cirkel rond.

 

5 gedachten over “Ditjes en datjes

  1. Kleine rechtzetting : ondertussen begaf de tand het opnieuw, en ja dus, er is weer een gemis…..
   Ik bespaar je de foto 🙂
   Ijsjes kan ik niet langer bijten….

   Like

Reacties zijn gesloten.