Oh happy day

Antwerpen bereiken zonder files zorgt telkens opnieuw voor avontuur.
De veelbesproken  waterbus , wekt onze nieuwsgierigheid.  Op de ‘kade’ in  Kruibeke zien we de boot aankomen, gloednieuw, met fonkelende zonne-schitteringen  op het Scheldewater, zijn naam  Aqua Diamond waardig.

Het jonge grut kijkt angstig, oh neen, ze willen écht niet op die boot, die oogt levensgevaarlijk.
Wij zwaaien de scepter, het is ‘van moeten’. Ik voel de klamme handjes, die als kleine klauwtjes rond mijn vingers harken. De boot haalt flink wat snelheid en zoeft over het water. De schrik gaat over verwondering naar bewondering naar ontspannen  tot puur genieten. Handen worden gelost, ze gaan zelfs in Titanic-pose aan de reling staan, moederziel alleen, ze vinden de vaart super, en…. willen vooral nooit meer uitstappen.
De tocht duurt veel te kort…..

Het Steen, het oudst bewaarde gebouw van Antwerpen; de legende van ‘hand werpen’; het Eilandje met het Museum Aan de Stroom, de imponerende waterkering, ‘kan water echt zo hoog komen, opa??’, de burgerij, een gezellig restaurantje met speelkamer voor de kinderen en prachtig uitzicht op het Mas, maken vandaag groot en klein, ‘oud’ en jong, so happy. Een ijsje in het salon ‘met naam‘ wordt de kers op de taart. De ijsjes zijn er heerlijk, de bediening vreselijk traag, aanschuiven zonder morren en geduldig wachten wordt een (z)ware oefening. En….. de boot…. die wacht niet….

20170813_121349

In het Mas lees en bedenk ik……

20170813_154721-1

I’ll be no-one!!

7 gedachten over “Oh happy day

 1. Een fijne dag was dat voor jullie met hen. Zoveel kansen, zoveel uitdagingen, zoveel belevenissen. Zomaar aangeboden door NO ONE.
  That’s the point!

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijne dagen met zon, boten, en water, wat wil no-one nog meer? Maar… ik moet nog vééél oefenen om een beetje no-one te worden 🙂

   Like

   1. Met een ONE liner antwoord ik:
    oefening baart kunst.
    Alleen al door de NO ONE gedachte op te merken en vervolgens te vermelden in je blog, laat zien dat je er helemaal open voor staat. En dan rolt de bal vanzelf!

    Like

Reacties zijn gesloten.