Ons hemeltje op aarde

Het voelt ondertussen aan als ‘ons’ buitenverblijf, de grote witte vierkantshoeve,  middenin de polders, 4 km verwijderd van de zee , de dichtste buur op 500 m van ‘ons’ huis , de tweede buur nog een pak verder, de immense groene hof, hét speelverblijf van drie gasthonden, de lange oprit om dan plots te verdwalen in een oase van  rust.

Zes jaar geleden ontdekten we dit ‘stil genot’, sindsdien gaat elk jaar een kindje of hondje extra mee. Tien dagen per jaar is het onze tweede thuis, samen met onze bende, onze zonen en schone dochters, onze kleinzonen en kleindochter.

De stilte en het ruisen van de bomen delven al eens  het onderspit bij joelende stemmetjes, blaffende honden en  voetballende papa’s, die zich moeten en vooral willen bewijzen aan het kleine volkje. Een balletje door het oog net  zien glippen  is hier een must, om te hevige frustraties te voorkomen.

Een zeebezoek staat elke dag op het programma, fietsend door de mooie polders, kindjes of schop en emmer  op de bagagedrager.

De geitenboerderij met de ijsjes…… 3D-world in Oostende….. een fietstochtje met de enige kleine dochter naar een terrasje, voor haar al een hele trip, waar ze graag een traditie van maakt. We- kleine dochter en oma-  gaan de afspraak om dit jaarlijks te herhalen, ze belooft tot ze trouwt!!,  eer aandoen.
We consumeren dapper mee, de trappende autootjes en gocarts – waarmee ze hun eigen leven eventjes kunnen spelen en  rijden- verdienen goed aan ons.

Niets fijner dan die vrolijke kindergezichtjes, soms ook doorspekt met een traantje, een pijntje, een verdrietje, een boos gevoel, maar zolang het een -tje blijft is er geen wolkje aan de lucht.
Of toch….. teveel (échte) wolken verbergen geregeld de zon…..Het mag gerust een graadje warmer….

De witte hoeve met  romantische luiken en rode vensterbloemen, de grasbermen in de reusachtige hof, onze ‘verborgen’ woning, wordt slechts eventjes geleend, zon, zand, zee en rust incluis. En vooral die bende, terug zoals ooit, maar dan nog veel meer, is héérlijk. Iedereen is baas , en vele bazen samen zorgen voor fijne dagen.

 

IMG-20170723-WA0004

6 gedachten over “Ons hemeltje op aarde

  1. W A W !
    Drie letters schrijf ik neer om te zeggen wat ik voel na het lezen van ‘ons hemeltje op aarde’;

    Like

  2. Zalig. Daar droom ik ook van. Zo’n vakantie met de hele bende. Het is ons tot nu toe nog niet gelukt. Veel plezier daar.

    Like

Reacties zijn gesloten.