Jubileum

Binnenkort vier ik mijn ‘éénjarig bestaan’.

105 heb ik er geschreven, dus grof gerekend  bijna één om de drie  dagen. Met (te)veel zoekwerk ontdek ik dat ….

Als ik op 1 augustus 2016 plots een blog-vertel-kriebel voel opborrelen, waag ik de puur onbekende sprong in het diepe. Ik weet enkel dat ik graag vertelseltjes schrijf en deel….
Ik ben sowieso al een babbelaar, nu nog via het toetsenbord met een leeg scherm??
Er zijn  waarschuwende stemmetjes dat het niet simpel is om ermee door te gaan, maar ik deed het toch maar, een vol jaar lang. Met enige fierheid gun ik mezelf een vederlicht pluimpje:-)

Heel, heel, heel erg langzaam leer ik een piepklein beetje blogwereld kennen. Ik ken zowaar….. 0.683%…..

Ik droom van  stralende, overzichtelijke, originele, eerlijke, onbevangen, met foto’s gekleurde verhalen. Soms spiek ik heel even bij  ‘medeschrijvers’, en bewonder ik de stijl, de prachtige lay-out, verrassende elementen, maar….. ik zou begot niet weten hoe je dit realiseert, hoe je zo’n parel tovert, hoe je reacties krijgt, kortom hoe je creatief léért bloggen. Ik ben en blijf een blogdummie.

En toch…. toch ben ik blij met mijn geheugensteuntjes, met mijn geposte (zomaar op het net, oh wee!?) herinneringen , met de foto’s die ik er tussenin kon mikken.
Ik lees en herlees mezelf, kan ook een fijne tijdsverspilling zijn :-), en zo drijven verhalen uit ‘een ver verleden’ (want mijn geheugen is een ramp met een hoofdletter) voor heel even terug naar de oppervlakte en geniet ik nog een keer van  boeiende en minder boeiende dagen.

Misschien moet ik toch maar proberen mijn tweede jaar in te gaan…..

9 gedachten over “Jubileum

 1. En of! Ga je tweede jaargang in, blijf groeien en bloeien. Ik blijf je blog lezen en jouw eigen zelve ontmoeten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn schrijven! Eens vriendin, altijd vriendin!
   Zolang ik zin heb, blijf ik ervoor gaan…. Maar ik wil er zo graag veeeeel meer van kennen, mogelijkheden uitproberen, ik moet dringend cursus in het bloggen volgen 🙂

   Like

 2. Reactie hoeft niet echt. Bitter weinig mensen uit mijn omgeving weten dat ik een blog schrijf. Ik houd mezelf ‘onbekend’. Maar ook gewoon omdat ik mijn weg er niet echt vind qua mogelijkheden. Ik ben nog teveel ‘een leek’ in die wereld, twijfel soms zelfs of het wel ‘slim’ is hem openbaar te houden? Ik schrijf geen geheimen, ik weet helemaal niet wie hem leest of volgt, wil hem vooral voor mezelf schrijven en toch ook een beetje delen, heb ook geen echt ‘onderwerp’. ik ontdekte dat blogs vaak een soort streef(be)doel(ing) hebben, dat ontbreekt mij volledig. Maar wellicht moet ik vooral doen wat ik graag doe, ik wil vooral onthouden voor mezelf.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.