Borrris

Zoon 2 speelt reeds enkele jaren improviastietoneel.

Ik lees “Borrris improviseert op 16 en 17 juni unieke verhalen met twee spelers. Het publiek zorgt voor de suggesties en de spelers maken er een mooi verhaal van. Niets is voorbereid, niets ligt vast, de verhalen komen vers van de pers!

Borrris is een Nederlandstalig improvisatiegezelschap in Brussel. De groep gaat niet voor scoren op een podium, maar voor het vertellen van verhalen via doordachte scènes en geloofwaardige personages, geïnspireerd op suggesties uit het publiek.
Vrijdag 16 juni & zaterdag 17 juni om 20u
Zaterdag 17 juni om 15u (kindervoorstelling)

De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Die kindervoorstelling, ja, die moeten we kunnen regelen!!
Voor het nodige publiek zorgen is geen enkel probleem, drie bereidwillige kindjes ‘offeren’ zich met veel plezier op.

De trein erheen is al een avontuur op zichzelf. Spoorwegen staan altijd paraat voor onverwachte vertragingen, wat een volgende aansluiting ssssuper spannend maakt….

Kleinzoon wil niet weten van het beloofde ‘sprookje’ dat op het programma staat, hij blijft dan ook dapper volhouden dan wij naar ‘het showke van tonte J’ gaan.
Waarbij tonte  als ideale combinatie  van tante en nonkel alvast garant  staat voor ‘altijd juist’. Wij houden het woordje in ere, goud uit de kindermond.

Een zalig adresje voor oud én jong bevindt zich in (café) Chicago.
Je kan er smaakvol en betaalbaar  ‘een  verrassende’ keuken eten. Kinderen leven zich ondertussen uit in de grote speelhoek. Een treffer voor de kroostrijke buurt, aan de tafelbezetting te zien…
We tafelen er nonchalant , de bediening is heel vriendelijk en het eten superlekker. De inrichting heeft net  dat beetje ”anders’, dat ‘ietsje meer’ waar ik graag naar op zoek ben

We trekken richting ‘de Markten’. Het zaaltje wordt net verduisterd,  het gezichtje van de (sprookjesschuwe) kleinzoon  eveneens. Tot ze nog even zelf mogen oefenen met de ‘lichteffecten’, spaaaaaannend!

Daar komen de spelers op het podium. Rollen worden verdeeld door het enthousiaste kinderpubliek. Tonte J mag reus zijn. Er is ook een spook, een tovenaar, een heks…., vooral de klassiekers blijven blijkbaar overeind in de kinderwereld.

En dan ontdek ik hoe de voorstelling een beetje ‘aftastend’ start. Er is niets voorbereid, mensen spelen gewoon op elkaar in. En heel geleidelijk ontpopt zich een écht verhaal (lees ‘sprookje’, of neen, ‘showke’), komen acteurs aandraven met grappige en onverwachte situaties. Als toeschouwer (vooral als mama van 🙂 ) zit je soms wat ongemakkelijk te wiebelen op je stoel. Gaat iedereen de nodige fantasie kunnen blijven vinden om telkens verrassend uit de hoek te komen?
Ja hoor, ze acteren voortreffelijk, ‘het showke’ is écht leuk, klein en groot geniet.

Fier op tonte J en het gezelschap!!

 

 

 

 

4 reacties op ‘Borrris

  1. Fijne uitstap! Ik heb gisteren eens bij mijn volgers gekeken en vond jou er niet in terug. Zelf heb ik opnieuw op volgen moeten drukken om jouw posts te ontvangen. Geen idee hoe dat kwam, maar ik heb het ook al eens voorgehad bij Matroos Beek. Een storing bij WordPress of een onbekende piraat?

    Like

    1. Ja die onbekende piraat kan een stoorzender zijn:). Normaal volg ik een blog zonder me echt in te schrijven als volger. Ik volg er niet veel, ben nog helemaal niet goed ingeburgerd in die wereld. Die van jou bezoek ik graag.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s