Feest + lente

Kleine kinderen worden groot en groot worden betekent …… een feestje. Altijd bereid!
Een feest in de lente, een lente feest.
Een feest dat een perfect plaatje weergeeft van de wereld van het kind.
Vorig jaar was de kleindochter aan de beurt in haar sprookjes/knutselwereld, dit jaar staat in het teken van de sport, want de (oudste) kleinzoon heeft iets met ballen. Sportschoenen worden uit de vergeten lade gevist, fysiek wordt op peil gebracht, of dat is toch de opdracht 🙂

Een stralende zon, een kunstig gedekte tafel, alles origineel bedacht  en door inspiratierijke  schone dochters omgetoverd tot een vrolijk, kleurrijk, sportief geheel. Een plaatje waard!
De vele parasols bieden de broodnodige beschutting, want ze durft soms  ongenadig stralen deze dagen, die zon!

De kleinzoon huppelt blij tussen de tafels door, geniet van de zalige lekkernijen met een voetbaltaart als  hoogtepunt, (eveneens uit ouderlijke, creatieve hand getoverd), toert met de go-carts, tuimelt en voetbalt en speelt en fladdert zijn dagje door.

De kleine zoon staat voorzichtig in het leven, kijkt overaltijd eerst de kat uit de boom, maar bedachtzaam waagt hij telkens opnieuw een grote sprong.

Foto’s worden (eigenhandig en vol inspiratie! Pure bewondering!!) getransfereerd op houten boomblaadjes. Deze hout-prachtige bladeren zijn symbooltjes  voor de vele ‘overwinningen’ in zijn 6 jaar-oude-leventje , zoals op  schoot bij de goedheiligman, roetsjen in de achtbaan, de grote waterglijbaan ‘zorgeloos’ beneden zoeven, ….. , dit alles verwerkt in een  sprekend  verhaal .
Die herinneringen aan een onvergetelijke dag hangen nu in zijn kamertje  aan de (reeds twee jaar) geduldig wachtende boomstam. (eveneens een kunstige creatie van de mama)

De dag is warm, letterlijk, maar vooral figuurlijk.En laat dit nu juist héél veelzeggend zijn  op een dag van meer dan 30°!

Hier hoort geen foto bij, het vorig blogje zorgt voor een fijne impressie van een fijne dag met  fijn weer in fijn gezelschap en een fijn (ook hier letterlijk, maar vooral figuurlijk) feestbeetje!

Een reactie op “Feest + lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s