Hoedje af

Een babbellunch of lunchbabbel met oud-collega’s zorgt sowieso voor een hoogdag. Collega’s zijn vrienden geworden in de loop der jaren, ik voel me nog steeds warm welkom bij hen. Meer nog, ik heb nood aan die momenten.
En als we daar nog een zalig Jam- terras aan  koppelen, wordt het zelfs een heilige hoogdag:-)

Onderweg naar huis, stop ik aan ‘de grote plas’ met vele wandelpaden.
Ik overweeg een stapmoment, mijn spieren sputteren tegen en zaaien twijfel, maar samen met die twijfel groeit ook de overtuiging dat ik even de angst voor krampen mag/moet vergeten.
Ik waan me sterk en stoer en ga ervoor, voor die wandeling rond ‘de plas’.
Ik wil ook  genieten van de rust, de stilte, het helblauwe water, de intensgroene bomen, de hortensias die komen piepen, de visvijver, de uitnodigende bankjes en balkjes. (deze laatste bedoeld voor de meer sportieve sporter, maar ik eigen ze me ook toe!)

Een klasje kleuters komt me tegemoet, een enthousiaste juf en veel uitgelaten kindjes, die mij zonder meer betrekken in hun woord-en-spel. Hoedje af voor de lieve juf die blij mee stapt in die fijne fantasiewereld en de kinderen een superdag bezorgt.

Niet veel later rijdt een rollende-rolstoelen-rollator-groep op mijn weg. Ook de oudjes zijn uitgelaten, en spreken me zonder enige gêne aan, wanen me ook middenin hun ‘andere’ denkwereld, waarin sommigen duidelijk vertoeven. De begeleiders-mantelzorgers-vrijwilligers knipogen en genieten mee met de tevreden bende.
Hoedje af voor deze mensen, die hun vrije tijd graag ‘opofferen’ aan een superdag voor minder mobiele mensen. Een ontwapenende gulle lach ontvang ik in meervoud.

Wég de stilte, wég de rust, maar de onverwachte ontmoetingen maken mijn dag zoveel zonniger.

Thuisgekomen vergeet ik mijn vermoeide benen, en maak ik opgewekt een  vaderdag-kaartje. Hij komt niet meer buiten, maar blijft positief en is vooral blij met elk bezoekje.

 

 

Een reactie op “Hoedje af

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s