L’histoire se répète.

Een 31-jaar-oud-scenario  wordt overgedaan, wij tweetjes op schok met drie ventjes van 4, 5 en 6 jaar. Wij wellicht minder energiek, minder onbezonnen, maar minstens even vrolijk en enthousiast!
Want opa’s en oma’s moeten vooral genieten, moeten niet langer wakker liggen van slapeloze nachten en/of tijdsgebrek, moeten niet meer- hoera!- echt opvoeden, moeten niet bang zijn van verwennen, moeten gewoonweg niet meer.

De drie ventjes zijn al even uitgelaten en levendig, vandaag wordt een dagje Atomium en Mini-Europa.
Daar waar ze reeds anderhalf jaar geleden verkondigden dat dit super-domein zou worden opgekocht door een (saaie?) projectmanager, glundert het park nog steeds  in zijn volle (vooral niet vergane!) glorie.
Enig speurwerk leert ons om vooral géén ‘goedkopere tickets’ in voorverkoop te bestellen via internet, op die manier besparen we zelfs meer dan 30 Euro.
Begrijpe wie kan, de doodgewone aanschuifkassa is veruit ‘dé goedkoopste’.

Met de ultrasnelle lift (de ‘snelste van Europa’, onze oren hebben het geweten!)  zoeven we richting  bovenste bol, naar de hoogste sferen. Kinderhandjes grijpen onze handen, het glazen plafond spreekt tot de verbeelding , vliegen we nu recht de ruimte in??
Boven spreidt zich een panoramisch-360°-zicht uit over heel Brussel.
Zien we daar Tonte Joeri  wuiven vanuit zijn appartement??
Roltrappen, ook hieronder ‘de langste in Europa’ , brengen ons bolsgewijs op verschillende verdiepingen. De kleurrijke lichtjes voelen aan alsof we een verrassend ruimtetuig instappen.
Drie jaar na mijn geboorte kenden ze er al wat van! Puur respect!

Mini-Europa op schaal  1/25 maakt ons werelddeel zichtbaar. Kinderen hollen van plaatsje naar plaats, van to-do-knopje naar to-do-knop, treinen worden bijna ontspoord, boten worden telegeleid , ook al bakken ze er niets van, en is een  helpende hand van opa  meer dan welkom, frustraties worden zo vermeden, want  ‘opaaaaaa, die boot luistert helemaal niet naar mij…..’, hoewel …de beste stuurlui staan hier letterlijk aan wal .

De rokende vulkaan, de racket die  de hoogte inschiet, de TGV die voorbij raast, de scheve toren die met 6 supersterke handjes  wordt recht geduwd, de brandende ton in de haven die moet worden geblust, we hebben het allemaal be-leefd.
Beentjes geraken maar niet moe, klaar voor een tweede ronde doorheen deze spannende mini-wereld.

Er wordt  geoefend met de moeilijke woorden  ‘Atomium’ en ‘Europa’, want maandag moeten juf  en kindjes drrrrrringend op de hoogte worden gebracht in het verteluurtje!
En tegen die dag ….. zijn ze deze wellicht weer vlotjes vergeten, alhoewel…’grote bollen’ en ‘kleine huisjes’, neen, zo lastig is het toch niet?

Maar ‘het nu’ is ‘formidastisch’, en daar doen we het voor.

We spelen even heel modern en posten een ….. selfie!!

 
18595328_1888988828007991_6880379321795728161_o

3 gedachten over “L’histoire se répète.

Reacties zijn gesloten.