happyness blijft homemade

“Een frisse dag met gemiddelde temperatuur van 7,1 °C en een gevoelstemperatuur van 6,3°C. De minimum temperatuur was 4,8 °C en de maximum temperatuur 10,1 °C.
De zon liet zich amper zien, slechts 0,4 uur.
Er viel 1,7 mm neerslag verspreid over 2 uur.
Het was een geheel bewolkte dag.”

29 april 1980. Die dinsdag betekent voor mij een zwaar-labeur-met-kers-op-de-taart-dag.

Weeën worden opgewekt met de baxter….. oei, deze pijn wordt ondraaglijk….. dit mag niet blijven duren…..help ik ga eraan…..tot….. een heerlijk klein ventje, zoon 2, om 22.45u MIJN  nieuwe wereldbewoner wordt, waarvan ik de mama mag zijn.
Het ventje weegt 3.4 kg en is 50.5 cm groot en vooral…..kerngezond.
Hoewel de biliburine even spelbreker wordt, en ervoor zorgt dat ik vier volle dagen zonder mijn ‘liefste eigendom’ huiswaarts moet keren.

Een jongentje met bruine huidskleur (met ‘dank’ aan de biliburine 😦 ) en een welige , donkere haarbos. Fier als een gieter toon ik mijn nieuw nageslachtje, iedereen ‘moet hem komen bewonderen’, want de schattigste baby op de wereld zag zojuist het licht.

Het broertje (ook schattigste éénjarige op de wereld, ik tref het énorm) houdt het poppetje vast, en samen met mijn 3 mannen lijken we nu een ‘écht gezin’.

Wisselende babyblues overmannen me, fierheid, bezorgdheid, een warm blij gevoel, verantwoordelijkheid, vragen als ‘kan ik dit wel?’, angst als de oogjes worden afgedekt en hij onder de lamp verdwijnt, onzekerheid, maar vooral een diep gevoel van intens geluk.

Oma, opa, bomma, peter, broertje, vrienden komen op ‘kraambezoek’. Ik moet hen geregeld naar ‘de lamp’ sturen, maar zelfs daar ligt hij er stralend mooi bij, donkere kijkers goed afgedekt.

Hij is een rustige baby, en laat zich- éénmaal thuis-  de matchboxkes, met veel liefde in het wiegje gezwierd door broertje (die nog niet over de rand heen kan kijken, maar wéét dat daar ‘iets’ ligt) , welgevallen.

Het leven wordt drukker en drukker, twee zoontjes én een man om voor te zorgen 🙂 . Ik ben energiek, de naweeën zijn verleden tijd, ik ben  jong en bruisend, ik voel me op mijn roze wolk en geniet van zoveel  mannelijk ‘geweld’ in huis.

leven bloeit
baby groeit
peuter boeit

ik ben zo fier
op mijn hier

ik ben blij
voel me vrij
geniet van wij

dankbaar
tevreden, maar
toch ook wat bezorgd
om wat toekomst geeft
in al wat leeft
hier thuis
in ons huis

Ik blijf diezelfde fiere  mama, dankbaar én bezorgd…. 37 jaren ouder en -tig rimpels rijker….

6 gedachten over “happyness blijft homemade

  1. Herkenbaar hoor. Zoon 1 , 29 april, baxter om in te leiden, heel veel pijn en daarna … de lamp! Gelukkig kwam het goed. Proficiat aan zoon 2.

    Like

Reacties zijn gesloten.