Kleur

…. in deze donkere dagen. De lichtjestijd en  kerstsfeer wentelen  me  in een blij gevoel.
De donkere wolken krijgen een gouden randje.

Lichtjes, binnen- en buitenshuis.
De mensenwereld lijkt zo vredig, zo stralend, zo lieflijk, in tegenstelling tot de werkelijkheid in Aleppo…
Pijnlijk om de gezichtjes van die kinderen te zien, ze kunnen niet langer lachen, zijn verstard, versuft door zoveel leed, zoveel onmenselijkheid, zoveel onrecht.
Schuldgevoel over mijn vrolijk gevoel temidden onze schittering…..
Maar helpt dit gevoel hén vooruit?
Neen, totaal niet….
Tevreden leven met de kansen die we hier aangeboden krijgen, is dé boodschap.
Zalig toekijken hoe het kleinste ventje zijn eerste stapjes wijdbeens in de wereld zet.

We genieten hier dus van uitstapjes in het licht, soms met de zon (we kunnen echt niet klagen in deze decembermaand, de terrasjes in Leuven zaten zelfs vandaag nog vol), soms met lampjes aan de bomen en hoog in de lucht.
Dagen met ‘kort dag’ zijn minder gemakkelijk , ik ben een lentekind, ik ben er al jaren van overtuigd dat ik in een glazen huis wil wonen, waar het licht langs alle kanten binnen stroomt, elk moment van de dag op een eigen manier.

Donkere dagen nodigen uit tot  klussen. We zetten ons in verfmodus , en de chocolade kleurige stukjes muur (van 15 jaar geleden!) in de living krijgen een Toscaans tintje van olijfgroen.  Alles voelt plots zonniger aan, we zijn fier op ons werk en het bijhorend resultaat. Nu en dan fantaseren  we nog even dromerig over  creatieve ideetjes. Wie niet waagt, niet wint….
Liefde is samen een kleurtje zetten”

Binnenkort vieren we hier Kerstmis met onze kinderen en de kleintjes, omringd met  groen en lichtjes, vooral heel veel lichtjes.