De bucketlist

Een gospel staat al langer op mijn bucket list.
Faith is  afkomstig uit Zuid-Afrika, 10 mannen, 10 (volslanke!) vrouwen. Ze hebben al meer dan 1000 optredens achter de rug.
Na Nelson Mandela en Obama zijn ook wij nu aan de beurt in ter Vesten (Beveren)
Een prachtig spektakel met een energieke mix van gospel, Zuid-Afrikaanse traditionals en ‘freedomsongs’. Een ongelooflijk dynamiek stroomt de zaal in,  toeschouwers springen recht om samen met Faith te swingen en  zingen. We verdrinken letterlijk in hun enthousiasme.
Tranen van ontroering als plots het Halleluja van Cohen op een heel aangrijpende manier wordt gebracht.
Ik kan  weer schrappen op mijn lijstje. Alhoewel, meer dan voor herhaling vatbaar.

De volgende dag maken we ons huis Sint-klaar.
10 kindjes van 1 tot 7 jaar en 15 ‘grote mensen’ vullen al snel het hele huis, vol spanning , wachtend op “dé” deurbel. Want de Sint gaat ons een bezoekje brengen, hij heeft dit de voorbije nacht   kenbaar gemaakt met een raamtekening!
De ‘koene’ Sint en zijn zwarte/ schouw Miet maken hun intrede.
Stilte alom.
Kinderen kijken met open mondjes, soms angstige blikken, soms blije oogjes. Eén voor één ‘mogen’ ze op zijn schoot en krijgen  een pluim, maar vooral hét cadeautje en dat leuke zakje snoepjes. Miet en de grote meisjes dansen, de jongens kijken vooral vanop een veilige schoot toe. Wat een impact heeft deze verschijning op die kleine mensjes.
Maar voor een cadeautje hebben ze wel een dapper stapje over.
‘Dag Sinterklaasje’ zingen ze vrolijk, want ja, hij verdwijnt weer richting Spanje voor een vol jaar, de goedheilig man, die vooral ontzag inboezemt. De zotte Miet zorgt voor de vrolijke noot.
Tafels worden gedekt met brood en met wijn, en familie bijbabbels vlotten, er wordt buiten gevoetbald (heerlijk weertje op zijn verjaardag), de kindjes kijken gefascineerd poppenkast, er wordt gespeeld met de nieuwe aanwinst,  die spannende dag wordt stilaan ontspannend (en drukker dus, gewoon een beetje luider spreken en het lukt wel)
Ik moet het weeral schrappen van mijn lijstje….. Alhoewel, meer dan voor herhaling vatbaar. Maar de Sint komt terug!, volgend jaar! Belofte maakt schuld.

Een workshop handlettering staat ook  op mijn bucket list.
Vriendin MR en ik ‘springen’ op deze gelegenheid. Boeiend, gezellig (12 vrouwen, waar blijven de mannen??), leerrijk, niet altijd eenvoudig (hoeft ook niet), uitdagende mogelijkheden voor ons creatieve brein dringen zich op. Vijf volle uren houden we het vol, geen minuut van verveling.
Hier wordt een vervolg aan gebreid, dat staat vast, meer dan voor herhaling vatbaar.
Zal ik hiermee mijn kerstkaartjes  bezegelen?  Kom op, inspiratie, ik wil een poging wagen. Een eigen maaksel is tof om in de brievenbus te ontdekken.
En ondertussen schuim ik het internet reeds af om een volgende cursus op te sporen, met MR als mede kandidaat. We hebben de smaak écht te pakken, maar….. er moet vooral nog veel worden geoefend….. Tijd kan dé oplossing geven, waar vinden we die eigenlijk?

En last but not least nog een Antwerpse babbel met ex-collega’s/vriendinnen. We vormen een hecht trio, Ch,  J en ik. We babbelen zonder problemen 5 volle uren rond.
Ch is een krak in het speuren naar supertoffe locaties, deze keer belanden we in dit eethuisje, vlak bij het station van Berchem, niet ver verwijderd van de statige art-déco-huizen. Of het voor herhaling vatbaar is, staat buiten twijfel. We houden dit al vele jaren vol, en zijn vast gedecideerd hier nog heel wat jaren aan te breien.

Druk, druk, druk…..maar leuk, leuk, leuk….
En ondertussen wintert het buiten, staat alles mooi wit ’s morgens bij het opstaan, en bibberen we ons warm.

2 gedachten over “De bucketlist

  1. nu pas je blog mogen ontdekken, moet je in boekvorm uitgeven, lieve, fantastisch om te lezen…

    Like

Reacties zijn gesloten.