Jong keuzes maken…

Ik ben 17, going on 18, en moet dé grote knoop doorhakken : verpleging,  kleuteronderwijs of wiskunde? Er kan geen grotere discrepantie  zijn….

Omdat ik graag wiskunde doe, omdat ik graag in het onderwijs wil, omdat  deze keuze thuis meest wordt gestimuleerd, omdat ik  sociale omgang met jongeren wil, omdat ik een slecht geheugen heb, omdat ik me liever in een ‘probleem’ verdiep, omdat  het geheim van de integraal me intrigeert, omdat het leven soms puur toeval kan zijn, kies ik uiteindelijk voor de abstractie van de wiskunde.
De twee andere opties blijven levenslang door mijn hoofd spoken.

En toch  heb ik  geen spijt, nu  ik 60 ben, going on 61…. Het leven voor en tussen jongeren bevalt me wel, en wiskunde blijft  een toffe uitdager voor de pupillen. Ik ben geen dag met tegenzin opgetrokken, eens ik mijn veilige Bornemse tweede thuis heb ontdekt.

Kinderen en kleinkinderen maken een gedeeltelijke droom waar.
Zieke (klein)kinderen de andere, alhoewel …. 🙂

Vandaag kan ik dan toch eindelijk die oude droom waar maken: samen met 45 kleutertjes en hun juffen, een klein neefje én zijn papa op bezoek bij ‘dé  kinderboerderij’, kindjes die uitbundig de dieren  voederen, kindjes die op trampolines en wagentjes springen, kindjes die me in hun enthousiasme met juf aanspreken (wat voel ik me weer jong en juf…), kindjes die erg genieten van het nu, de zon en de beestjes, kindjes die vechten om op dat wollen paardje te mogen hobbelen, kindjes die angstig mijn grote hand nemen als de hond  dichtbij dreigt te komen, kindjes die op de boomhut klimmen en daar zo lief  hulp bij vragen, kindjes die ‘het kamertje in de lucht’ als een speelhuisje binnen sluipen, kindjes die overal rondom me wriemelen en krioelen op het grote terras, kindjes die geen ruzie maken, kindjes die erg lief zijn voor elkaar……

De voldoening achteraf is groot, dat uurtje vliegt voorbij, maar geeft voldoende energie om daarna te  kokkerellen, wat veel zegt voor een ‘kookhater’.

 

Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet ervan te genieten“. (Loesje)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s