Grote mensen

Na  8 (op de 10) dagen kinder-pleziertjes en -verdrietjes te hebben genoten, zijn we vandaag toe aan ‘grote-mensen-praatjes’.

De combinatie van zon en weinig kookzin, nodigt uit tot een terrasje. We vinden  een ‘groot slachtoffer’ om ons te vervoegen en terug op de hoogte te brengen van alle veranderingen in een jong, boeiend leven.

20160925_1353331

 

De mosselen smaken heerlijk, de Rodenbach met grenadine (het kan niet zoet genoeg zijn) verfrissend.
Veel knopen moeten worden doorgehakt in zijn jong leven, de creativiteit neemt stilaan de overhand, de gesprekken zijn al even verfrissend als diezelfde Rodenbach.
We  luisteren naar  avontuurlijke (vreemde?) genen, die ons blijven verrassen.
Het vraagt enige aanpassing in onze gedachtengang, want wij waren altijd gesetteld in onze veilige werkhaven. Met dank aan de vaste benoeming en  minder avontuurlijke cellen. Maar een mens moet zijn dromen waarmaken en durven sprongen nemen.

Inspirerend is ook het terras, ‘achter onzen hoek’. Geweldige bediening, toffe sfeer, alles zo naturel.

 

Mosselen en drukke week  laat ik bezinken op een wandeling aan de Ster, moederziel alleen- want manlief wil de printer installeren- waarbij ze me helpen de 5 km rond te stappen. Ze kunnen me zelfs gerust nog een paar km verder  helpen, maar dreigende wolken en een paar regendruppels steken hier een stokje voor.
‘Ze’ zijn  mijn voeten, mijn niet altijd even trouwe bontgenoten.