Melancholiekes

…….overvallen me telkens ik logeetjes mag onderstoppen in het duister van de nacht, hen heel stilletjes nog eens lekker warm mag toedekken en een lief zoentje geven terwijl die oogjes gesloten blijven. Een huis vol ‘leven’ – ook al houdt het op dat moment enkel  ademen en dromen vangen in- doet me denken aan vroegere tijden, toen ik nog jong (en dynamisch) was met drie zoontjes in huis. Nu ben ik ouder, maar daarom niet minder ontroerd door kleine mensjes in huis.

Ze zorgen voor energie, voor vrolijkheid, voor jong geweld, waar we als oma en opa dubbel van genieten. Ze beloven ook een ‘volle woonkamer’ ’s nachts, waartussen de kat toch even haar weg moet zoeken. Want ‘oma, alles laten staan hé, dan kunnen we morgen verder spelen’.

DSCN2333

We knutselen samen en maken leuke figuurtjes, enkel een paar stenen uit de hof opvissen, de verfjes en vooral veel fantasie doen de rest, terwijl ondertussen ijverig bedisseld wordt welke kleur papa verkiest, en welk kunstwerk voor mama is.

DSCN2341

Uitstapjes, zoals gisteren naar de de Zoo, zorgen voor een héél fijn gevoel. Dieren boeten in aan aandacht voor het jonge volkje. Ze zijn zo schattig in hun enthousiasme, hun kijk op de wereld rondom hen, hun onschuld, hun blije gezichtjes.

Bij een kind zie je dromen herleven, die je had opgegeven als vergaan in de wind.
Want een kind leeft een heel ander leven
Steeds door wondr’en omgeven
Die het zelf maar verzint

Ooit stonden deze woorden op het geboortekaartje van onze eerste zoon, ze blijven zo waar!

DSCN2289

DSCN2324

Wat is het ongelooflijk fijn
om opa en oma te zijn!

 

 

 

Een gedachte over “Melancholiekes

  1. Stilaan wordt het tijd om deze blog openbaar te maken. Nu mist de wereld jouw creaties … just do it. Everybody will like it very much.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.